GIS staat voor geografisch informatiesysteem. Als GIS-adviseur houd ik mij dus bezig met geografische data. Ik gebruik die data bijvoorbeeld om ruimtelijke analyses te maken en bepaalde handelingen te automatiseren. Daarnaast zet ik data in om visualisaties en applicaties te maken die de communicatie tussen betrokken partijen in een project bevorderen – denk aan online kaartviewers en dashboards. Wat verder vaak voorkomt, is dat meningen van stakeholders gepeild worden aan de hand van een survey. Ook hier kan een GIS een rol in spelen. En tot slot vragen collega’s me in vroege fases van projecten vaak welke data beschikbaar is, zodat ze daar rekening mee kunnen houden bij het maken van beslissingen. Liggen er bijvoorbeeld natuurgebieden in de buurt? Wat ligt er in de ondergrond? En welke percelen liggen er? Als GIS-adviseur geef ik hier antwoord op.
De toegevoegde waarde van GIS
De toegevoegde waarde ligt in de integrale functie die GIS brengt binnen een project. Bij projecten zijn vaak veel verschillende teams en stakeholders betrokken, waarbij GIS de samenwerking ontzettend kan bevorderen. Ook is GIS een belangrijke tool om innovaties te stimuleren. Met GIS kun je namelijk slimme oplossingen bedenken en handelingen die normaal gesproken veel tijd kosten, beter inrichten. Dit maakt het werk winstgevender én leuker, omdat ‘saaie handelingen’ minder tijd kosten.
Liggen er natuurgebieden in de buurt? Wat ligt er in de ondergrond? En welke percelen liggen er? Als GIS-adviseur geef ik hier antwoord op.
De dag door de ogen van Suzanne
Een bedrijf met beweegruimte
Na mijn studie Toegepaste wiskunde ben ik bij Movares gaan werken, omdat ik het idee had dat hier ruimte is om je eigen interesses verkennen. Om die reden leek het me een leuk bedrijf om mijn carrière te beginnen. Dat beeld is ook uitgekomen: ik heb veel beweegruimte. In eerste instantie ben ik begonnen als Adviseur geluid. Tijdens mijn werk kwam ik in contact met het GIS-team, en de werkzaamheden van dit team spraken me meteen aan. Na een tijdje heb ik dan ook de overstap gemaakt – dat kan bij Movares gewoon. Je krijgt hier de ruimte om jezelf te ontwikkelen in de richting die jíj wilt, en daarnaast krijg je de kans om zelf innovatieve projecten op te starten.
Het Jong Talent Programma (JTP)
Voordat ik hier kwam werken, vond ik verder het fijn om te weten dat er een actieve groep met enthousiaste jongeren is – Young Movares. Omdat ik in coronatijd ben begonnen, heb ik hier helaas nog niet zoveel activiteiten van meegemaakt, maar gelukkig wordt er nu weer steeds meer georganiseerd. Door het Jong Talent Programma heb ik het bedrijf tóch snel leren kennen. Dat vind ik ook het leukste aan het JTP, en daarnaast zorgt het voor stof tot nadenken. Hoe vertel je bijvoorbeeld in een aantal zinnen wat je werk inhoudt? Hoe zet je een kans van een opdrachtgever om in een concrete opdracht? En hoe ga je om met moeilijke gesprekken? Dit (en meer!) leer ik allemaal in het JTP.
Gerelateerde vacatures
Jij zet als gepassioneerd constructeur net dat stapje extra.
Dankzij jouw expertise rondom geluid en akoestiek ervaren Nederlanders meer rust en comfort en worden openbare ruimten beter leefbaar.
Met jouw expertise en inzet help je Groningen en haar bewoners verder!
Over Movares als werkgever
De wereld om ons heen verandert – en wij veranderen mee. Movares bedenkt innovatieve en duurzame oplossingen voor complexe en maatschappelijke vraagstukken. Continu verbeteren we daarbij onze manier van werken: we worden steeds efficiënter en nóg innovatiever. We ontwerpen digitaal, verzamelen en baseren ons op data en maken gebruik van de nieuwste (AI & VR) technieken voor visualisaties en simulaties.? Maar boven alles werken we mensgericht en samen. We bouwen samen (met jou) aan een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland. Want samen werkt het.